Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/pekresi/public_html/poroka.org/libraries/joomla/base/observable.php:1) in /home/pekresi/public_html/poroka.org/templates/ja_rasite/libs/ja.template.helper.php on line 130
Cvetje in dekoracija
 
 
You are here:: Načrtovanje Cvetje in dekoracija
 
 

Cvetje in dekoracija

E-mail Print PDF
Article Index
Cvetje in dekoracija
Brez cvetja si poroke ne moremo predstavljati.
Kako oklestiti stroške cvetja?
Cvetje v cerkvi
Namizne dekoracije
Cvetje na avtomobilu
Osebna nota v poročnem šopku
Poročni šopek
Cvetje za posamezne letne čase
All Pages

rozeBrez cvetja si poroke ne moremo predstavljati.

 


Cvetje lahko poroko pričara bodisi glamurozno, bodisi romantično. Izbor cvetja je za nevesto še kako pomemben, saj si že v mislih pričara sliko cvetja, ki bo sestavljalo njen poročni šopek in cvetja, ki bo v dekoraciji bodisi v cerkvi ali na mizah.

Najprej premislite kakšna nevesta si želite biti in katero cvetje oz. šopki ustrezajo vašemu tipu neveste:

Klasična nevesta

Diva

Romantična nevesta

 Naravna nevesta 

Trendovska nevesta
Kako oklestiti stroške cvetja?

 

 Cvetje lahko predstavlja 15% celokupnega poročnega proračuna. Res, da pričara nepozabno poroko, vendar kljub temu predstavlja dokajšen finančni zalogaj. Zato se pozanimajte pri različnih ponudnikih cvetja za cene in izberite najugodnejšega. Ne pozabite, da se cene iste cvetlice čez leto spreminjajo, zato če želite nekoliko privarčevati, bodite pozorni tudi na to. V različne dekoracije lahko cvetličarji spretno vključijo številne naravne materiale, ki so poceni in naredijo dekoracijo posebno.

Lahko pa se tudi odločite, da boste za cvetje poskrbeli sami. Seveda je to odvisno tudi od letnega časa vaše poroke. Če imate vrt, lahko na njega pravočasno posadite cvetje in sami naredite dekoracijo tako za cerkev kot za na mize. Lepo je tudi, če je nevestin dom okrašen s cvetjem, saj se svatje zberejo pri nevesti in nestrpno pričakujejo nevestin prihod skozi vrata, ki jih lahko lepo okrasite s cvetjem in zelenjem. Same neveste boste sicer težko utegnile narediti šopke ali dekoracije in urediti sebe, zato bi bilo dobro, da za tako delo zadolžite talentirano prijateljico ali sorodnico. Ne pozabite pa tudi, če se poročate v vročih poletnih mesecih, morate cvetje hraniti na hladnem in ga pogosto škropiti, da bo ostalo sveže. Lahko se pa tudi pozanimate za kakšne dodatke k vodi, v katerem je cvetje, ki bo cvetju podaljšalo svežino.


Cvetje v cerkvi

Cvetje v cerkvi je zelo pomembno in pričara romantično vzdušje, posebej v starinski cerkvi. Koliko dekoracije boste potrebovali, je odvisno od tega, kako velika je cerkev. Majhne dekoracije v veliki cerkvi ne pridejo do izraza, pravtako pa ne smemo okrasiti majhne cerkve z velikimi dekoracijami, sploh takimi, ki bi zakrivale oltar v celoti ali relikvije. Posebej glamurozen učinek dosežemo s tem, če je cvetje v cerkvi enako cvetju v vašem poročnem šopku. To seveda ni poceni, zato če ste finančno omejeni, premislite kaj so vaše prioritete.

Dekoracije lahko postavite pred oltar, na stopnice ali tudi na oltar.

Lahko pa s cvetjem in zelenjem okrasite tudi klopi, kjer bodo sedeli svati. V velikosti dekoracij na klopeh ne pretiravajte, da ne bi motile posedanje svatov v klopi. Lahko pa klopi dekorirate samo s pentljami brez cvetja. Odločitev je vsekakor vaša, možnosti pa veliko.

 

 

 


Namizne dekoracije

Namizne dekoracije so lahko spet sestavljene iz iste vrste cvetja, ki je v vašem šopku, lahko pa jih tvorijo čisto drugačne cvetlice. Možnosti za dekoracije je veliko, lahko so čisto minimalistične ali dokaj bogate, vendar ne smejo biti tako velike, da bi zakrivale pogled nasproti sedečim svatom in tako onemogočale pogovor. Ponavadi okrasimo eno mizo z eno dekoracijo, lahko pa z dekoracijo povežemo konca obeh miz, pri čemer je sredina mize prosta.

Lahko se odločite za dekoracijo v obliki cvetja npr. kale, ki jih položimo vzdolž miz po celem ali pa mize posujemo s cvetnimi lističi vrtnic. Lahko pa naredimo različne šopke, ki so lahko samo iz ene vrste cvetja npr. kale, vrtnice ali lilije ali pa iz kombinacij različnih vrst cvetov npr. vrtnice in marjetice ali iris in lilije. Lahko pa se odločite za prave dekoracije, kjer je cvetje zataknjeno v cvetličarsko spužvo, spet pa lahko izbirate med različnimi šopki.


Cvetje na avtomobilu

Cvetje na avtomobilu predstavlja poseben okras nevestinega in/ali ženinovega avtomobila. Cvetličarji lahko izdelajo dekoracije v obliki srca, kvadratne ali okrogle, ki jih na vakumski podlogi pritrdijo na pokrov avtomobila. Če se poročite poleti v največji vročini, bo tako cvetje hitro ovenelo, zato lahko cvetno dekoracijo postavite na poličko od zadaj v avtomobilu. To dekoracijo pa lahko potem prenesete na mizo v gostišču. Pozorni morate biti tudi na to, da če imate spredaj na pokrovu dekoracijo na vakumski podlagi, ne smete voziti več kot 50 km/h.


Osebna nota v poročnem šopku

Če cvetličarju prinesete kakšen predmet, ki vam veliko pomeni ali ima kakšen pomen v povezavi z vajino zvezo ali njenimi začetki, lahko za vas izdela unikaten šopek, namenjen samo vam. Lahko vtke v šopek cvetlico, ki vam jo je vaš partner prvič podaril in ste si jo shranili. Lahko pa vtkete ostanek blaga vaše poročne obleke in se bo tako šopek popolnoma ujemal z vašo obleko. Lahko pa v šopek postavite tudi sliko starša, ki ga ni ta dan z vami, pa si želite, da bi bil. Možnosti je veliko. Kaj vam največ pomeni, pa sami najbolje veste.


Poročni šopek

Izbira cvetja za poročni šopek je za nevesto ponavadi lep in pomemben trenutek. Pomembno je, da je cvetje primerno letnemu času, čeprav večino cvetja danes lahko nabavite čez celo leto.

Barva cvetja naj bo v skladu z barvo obleke. Če je obleka bela, potem naj se barva cvetja ujema z barvo las, ženinove kravate ali drugih modnih dodatkov. Lahko pa se odločite preprosto za vaše najljubše cvetje in se z njegovo barvo ne obremenjujete. Pomembno pa je, da imata priči in ženin naprsni šopek iz enakega cvetja kot vi v poročnem šopku.


Cvetje za posamezne letne čase

Pomlad:
Hiacinte 
Hidrangeje
Lilije 
Vrtnice 
Tulipani 
Narcise 
Šmarnice 
Zvončki 
Frezija 
Amarilis 
Kamelija 
Gerbera 
Iris 
Jasmin 
Teloh 
Trobentica 
Ranunkula 
Orhideja 

Poletje:
Anemone 
Kale 
Lilije 
Vrtnice 
Gerbere 
Delfinijum 
Stefanotis 
Rododendrn 
Marjetica 
Sončnica 
Hortenzija 
Fuksija 
Bršljan 
Španski bezeg 
Frezija 
Magnolija 
Gladiole 

Jesen:
Astra 
Kala 
Krizantema 
Dalija 
Vrtnice 
Sončnice 
Lilije 
Amarilis 
Orhideja 
Hortenzija 
Jesenski plodovi 

Zima:
Amarilis 
Kamelija 
Frezija 
Lisiantus 
Ranunkula 
Vrtnice 
Orhideja 
Gerbera

 

 
 
 
 
 
 
  • Ponudniki storitev

123Andrej Krajnc s.p.

Naslov: Gačnikova ulica 14, SI 2341 Limbuš
Spletni naslov: http://www.agencijaglamur.si
GSM: 041/340 011
E-pošta: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

AGENCIJA GLAMUR Andrej Krajnc s.p.
Gačnikova ulica 14, 2341 Limbuš

Spletna stran: http://www.agencijaglamur.si
Telefon: 041/340 011
E-pošta: agencijaglamur@siol.net

AGM NEMEC, PODJETJE ZA PROIZVODNJO, TRGOVINO IN STORITVE D.O.O.
Sedraž 3, 3270 Laško

Spletna stran: http://www.aquaroma.si
Telefon: 03/56 48 841
Faks: 03/56 48 840
E-pošta: restavracija@aquaroma.si

ARANŽIRANJE CVETJA "TAJA" Andrej Hriberšek s.p.
Dijaška ulica 10, 9000 Murska Sobota

Spletna stran: http://www.taja.net
Telefon: 041/668 652
E-pošta: taja@siol.net